Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΗΠΑ: Πακτωλός χρημάτων για τη στρατιωτική βιομηχανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως υποστηρίζουν διάφορα συστημικά μίντια που πρόσκεινται στους δημοκρατικούς, έκανε το tweet για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών για την προεδρία των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή μακριά από τα τρομακτικά νέα δεδομένα για την αμερικανική οικονομία, τα οποία έδειξαν μια εκπληκτική ετήσια συρρίκνωση κατά 32,9% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για την χειρότερη ύφεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μόνο μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Τα σχόλια του Τραμπ για την εικαζόμενη απάτη σχετικά με την επιστολική ψήφο έχουν έναν αυτοτελή στόχο: Η ομάδα Τραμπ λέγεται ότι ετοιμάζεται για μια σειρά νομικών ενστάσεων προκειμένου να ακυρώσει εκατομμύρια ψήφους στις Πολιτείες όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Πρόεδρος χάνει επί του παρόντος με μεγάλη διαφορά.

Πάντως, πίσω απ’ όλο αυτό το πολιτικό θέατρο υπάρχουν 151.000 θάνατοι από την πανδημία του κορονοϊού που είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ο Τραμπ αρχικά την αγνόησε, μετά την πολιτικοποίησε και εντέλει την κακοδιαχειρίστηκε. Ακόμα και τώρα ο Τραμπ κάνει παραπλανητικά σχόλια.

Την ίδια στιγμή δέχεται την επίθεση από τον Μπέρνι Σάντερς που εγκαλεί τόσο τον ίδιο όσο και την Γερουσία  που επέλεξαν να στερήσουν τις παροχές ανεργίας από 30 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν στο Πεντάγωνο επιπλέον 740 δισεκατομμύρια δολάρια. Δείχνοντας έτσι τις νέες εθνικές προτεραιότητες, που δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά το «Στρατιωτικό Βιομηχανικό Σύμπλεγμα».

Ο Μπ. Ομπάμα επίσης, μιλώντας στην κηδεία του Τζών Λιούις, επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ο Τραμπ είναι μια σοβαρή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία και τη φυλετική δικαιοσύνη.

Ο Ομπάμα έκανε έναν απολογισμό της φυλετικής αφύπνισης μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και επεσήμανε ότι ο Τραμπ προσπαθεί να υποκινήσει μια «αντίδραση των λευκών» στις διαμαρτυρίες περιγράφοντας τις ΗΠΑ ότι δήθεν είναι εγκλωβισμένες σ’ ένα κύμα αριστερού «φασισμού» και «τρομοκρατών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έρευνα του Politico: Η AI θα αλλάξει τον κόσμο;

  [   ARTI news   /   Κόσμος   / 29.04.24 ] Τον περασμένο Νοέμβριο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris και ο Nick Clegg του Meta συμμετείχ...