Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Αντισταθείτε στα αγγλοσαξονικά κοράκια που επιπίπτουν πάνω στη ζωή μας, ραμφίζοντας άγρια την καρδιά μας. Αντισταθείτε στους νεοναζιστές που επιχειρούν να επιρρίψουν τις αδυναμίες τους στους Έλληνες, κάνοντας την Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού. Αντισταθείται στους καπιταλιστές και σ' όσους κανιβαλίζουν πάνω στους εργαζόμενους. Αντισταθείτε σ’ αυτούς που μας χρεώνουν την αποτυχία τους, ενσταλάζοντάς μας την ενοχή, ότι τάχατες φταίμε κι εμείς γι' αυτή· σ’ αυτούς που λένε ότι ακόμη κι η ζωή δεν είναι παρά εμπόρευμα, μια επί πληρωμή εμπειρία. Αντισταθείτε στα μέτρα και στον κεφαλικό φόρο για σφάλματα αλλότρια. Αντισταθείτε σ’ αυτούς που λένε πως έτσι απλώς «πρέπει να δείξουμε ότι αντιδρούμε». Αντισταθείτε στους αδιάφορους, στη σαγήνη των ωραίων λόγων και στον κακό μας εαυτό που λέει καλά είμαι εγώ, το πρόβλημα το ’χουν οι άλλοι. Αντισταθείτε, όπως προτρέπει ο ποιητής, «σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι» στους συμβουλάτορες, τους ρήτορες τους κόλακες και τους καθώς πρέπει.
Αντισταθείτε στα λαμόγια, στα τροκτικά, στους τηλεκράκτες, στους γιάπις και τους χρηματιστές που παίζουν με τις τιμές του σταριού χωρίς να έχουν δει ποτέ ένα κόκκο σιτάρι· σ’ αυτούς που πάνω από την ανθρωπιά βάνουν το χρήμα και τη δύναμη. Αντισταθείτε στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό που θέλει τους εργαζόμενους άχρηστους και περιττούς. Αντισταθείτε στη λευκή μαγεία των αριθμών που απομειώνει τον άνθρωπο, κάνοντάς τον στατιστικό στοιχείο. Αντισταθείτε σε όσους χρεώνουν το γάλα ενός παιδιού μ’ ένα τόνο αλυσίδες. Αντισταθείτε στους θεατές και στους άπραγους. Παλέψτε στο όνομα της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων επί Γης. Γιατί η Πράξη και η δράση είναι ο μόνος τρόπος σωτηρίας μας. «Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την Ελευθερία» (Μιχ. Κατσαρός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο παλιός και ο νέος φασισμός

  [   Γιώργος X. Παπασωτηρίου   /   Ελλάδα   / 22.04.24 ] Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει εκδήλωση για την Γάζα. Το ίδιο συμβαίνει και στην...