Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Συνένοχοι...

 Ήταν πριν οκτώ χρόνια (Σεπτεμβρίου 26, 2012), στον καιρό της τρόικας, της ανεργίας και της απελπισίας. Και τότε κάποιοι αγύρτες μιλούσαν για «ψεκασμούς» και προφητείες και «πουλούσαν» τις προλήψεις και τη δαιμονοληψία, τον σκοταδισμό και τη συνωμοσιολογία. Ήταν τότε που συλλαμβάνονταν ο «Γέροντας παστίτσιος» μετά από σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και τη συναίνεση σχεδόν όλων των συστημικών «ηχείων» της χώρας.

Η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση είχε και συνενόχους, είχε μέσα ενημέρωσης, που την στήριξαν και «φασιστοτροφικά» οικονομικά συμφέροντα (στην ζώνη Περάματος κι αλλού)  που την υποστήριζαν. Είναι οι ίδιοι που τώρα κάνουν το «μαύρο άσπρο», φθάνοντας στο σημείο να συκοφαντούν τους πραγματικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, ακόμα και τα θύματά της.

Είναι οι εμετικοί φασιστέμποροι που διαδίδουν ότι η Μάνα Φύσσα "χάρηκε" γιατί δήθεν θα πάρει πολλά χρήματα αποζημίωση! Είναι οι αισχροί που θέλουν να αμαυρώσουν το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, να σπιλώσουν το θαυμασμό του κόσμου για τη Μάνα-Κουράγιο, να υπονομεύσουν τους μελλοντικούς αντιφασιστικούς αγώνες με το σκουλήκι της υπόνοιας πως «όλα γίνονται για τα λεφτά»!

Θέλουν να χτυπήσουν την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη, που ανθίζουν ξανά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, περιορίζοντας τη φασιστική λογική των «νοικοκυραίων» στη γωνία.

Τους λέμε να μην ματαιοπονούν, με όλα τα κανάλια, με όλες τις εφημερίδες, με όλες τις πληρωμένες γραφίδες του κόσμου, με όλα τα χρήματα, δεν θα μπορέσουν ποτέ να λωβιάσουν την ανθρωπιά, αυτή που αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα, τους αναγκεμένους, τους ανέστιους.

Το μίσος και το χρήμα δεν θα νικήσουν ποτέ…       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έρευνα του Politico: Η AI θα αλλάξει τον κόσμο;

  [   ARTI news   /   Κόσμος   / 29.04.24 ] Τον περασμένο Νοέμβριο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris και ο Nick Clegg του Meta συμμετείχ...