Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Οι μητσοτάκειοι «μπάτσοι» στο σώμα και στο μυαλό

 Ίδιο σκηνικό παντού. Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία των Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου χτυπά φοιτητή με βομβίδα κρότου-λάμψης. Ο 20χρονος ζει από τύχη. Στην Ουμπαούμπα, μια μικρή πόλη στην περιοχή Sergipe της βορειοανατολικής Βραζιλίας, οι αστυνομικοί του ακροδεξιού Μπολσονάρου κλείνουν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου τους τον Genivaldo de Jesus Santos, έναν 38χρονο μαύρο άνδρα, που σε λίγο θα πεθάνει από ασφυξία, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ, ο Ζακ Κωστόπουλος, ο Βασίλειος Μάγγος. Είναι οι ίδιοι, από τη Μινεσότα ως την πλατεία Κάνιγγος και την πλατεία της Νέας Σμύρνης. Παντού ασκούν την ίδια βία, στην Αλμπερτίνα στη Χιλή, στη Σάρα στο Λονδίνο, στην Έφη στη ΓΑΔΑ, στον Γιώργο στο Βούπερταλ.

Σε όλο τον κόσμο το κράτος (αυτό που «έχει το μονοπώλιο της βίας») στρέφεται εναντίον του «μη-κράτους», εναντίον της ανθρωπότητας. Παντού το δόγμα των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων είναι η επιβολή του «νόμου και της τάξης», παντού το μήνυμα στις κρατικές δυνάμεις καταστολής είναι το ίδιο: «Χτυπήστε. Σκοτώστε. Εμείς θα σας καλύψουμε». Τα ξεγυμνώματα, η βία, ο σεξισμός, ο ρατσισμός, ο εξευτελισμός, η τρομοκρατία κι ο φασισμός καλλιεργούνται σε όλο το θεσμικό και παραθεσμικό πλαίσιο του κρατικού μηχανισμού καταστολής.

Και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον άγριας καταστολής, έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για να εγκαλέσει τα θύματα, να καλύψει την αστυνομική βία, μεταθέτοντας την ευθύνη στους φοιτητές με το δίλλημα: «Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα»! Μόνο που καμιά «βιβλιοθήκη» δεν επιβάλλεται με τα κλοπ και την αστυνομική καταστολή, εκτός κι αν πρόκειται για μια «βιβλιοθήκη» που έχει ως στόχο να «αλυσοδέσει» το μυαλό. Αλλά αυτός είναι ο στόχος της «βιβλιοθήκης» του Κυρ. Μητσοτάκη. Η αστυνομία καταστέλλει το σώμα, η «αγοραία βιβλιοθήκη» των νεοφιλελεύθερων έχει ως στόχο το μυαλό. Γι’ αυτό ο Νόαμ Τσόμσκι επικρίνει τα έργα νευροτεχνολογίας του Μασκ, γιατί οι νευροεπιστήμες, σήμερα, επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν την “μετα-αλήθεια” των “μετα-δεδομένων” και των “εναλλακτικών δεδομένων”, δηλαδή να επιφέρουν την απόλυτη χειραγώγηση των ανθρώπων.

Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Νικ Μπόστρομ (Υπερνοημοσύνη, Μονοπάτια, Κίνδυνοι, Στρατηγικές), ο οποίος λέει (Καθημερινή 22.02.2022) πως «Η μετάβαση σε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από τη μηχανική νοημοσύνη, κάτι το οποίο θα δούμε στον αιώνα που ζούμε, θα μεταμορφώσει τα πάντα.» και ότι «πρέπει να αποτρέψουμε το καταστροφικό σενάριο να στρέψουμε τις νέες Τεχνολογίες (για την ακρίβεια τα «ψηφιακά μυαλά») οι μεν εναντίον των δε» (σ.σ. ιδού ο νέος κοινωνικός αυτοματισμός, ο νέος εμφύλιος μεταξύ της… «μητσοτάκειας ψηφιακής βιβλιοθήκης» και των δήθεν λουδιτών της «βαριοπούλας»).

«Αλλά όταν συνειδητοποίησα -λέει ο Μπόστρομ- ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε, φρικίασα. Από εδώ τα "μεγάλα αφεντικά" και από εκεί οι εργαζόμενοι. Οι πρώτοι ετοιμάζουν για τους δεύτερους μια νέα οντολογική συνθήκη, η οποία θα συνοψίζεται στο "μετρό-δουλειά-μισό μυαλό".».

Ήδη αναπτύσσεται το... κίνημα του διανθρωπισμού (transhumanism), που προβάλει την ανάγκη της τεχνολογικής αναβάθμισης των ανθρώπων (για την ακρίβεια των εργαζομένων)!

Ο κόσμος προετοιμάζεται για μια δυστοπική εξέλιξη και ο άνθρωπος για μία εφιαλτική μετάλλαξη.

Θα τους αφήσουμε;

Όχι. Οι νέοι που αντιστέκονται, μας δείχνουν το δρόμο…

Γι' αυτό ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει τώρα, πριν να είναι αργά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έρευνα του Politico: Η AI θα αλλάξει τον κόσμο;

  [   ARTI news   /   Κόσμος   / 29.04.24 ] Τον περασμένο Νοέμβριο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris και ο Nick Clegg του Meta συμμετείχ...