Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Από την τραπ στον γυναικοκτόνο της Καβάλας

 Η μέρα της Μάνας σήμερα και οι Ταλιμπάν  φυλάκισαν ξανά τις γυναίκες μες στη μπούργκα. Κανείς από τον δυτικό κόσμο της… ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν προέβη σε δηλώσεις!

Την ίδια στιγμή, στα νότια προάστια της Αττικής μαθητές τραπάρουν:

«Τη γαμάω μέσα στο Bentley / Φρέσκος σαν το Λουμίδη / Στο μουνί πατάω μπουνίδι / Swoop, swoop, swoop / Ρίχνω κλωτσίδι». 

Η φιλόλογος διαβάζει Κική Δημουλά:

«Για τα δεμένα χέρια σου, που έχεις όσους πολλούς αιώνες σε γνωρίζω, σε λέω γυναίκα.»*

Τα παιδιά κοιτούν την καθηγήτριά τους σαν "ούφο". Και συνεχίζουν:

«Καριόλα σε μισώ, να το ξέρεις, σου αξίζει μόνο αυτό, να υποφέρεις»!

Στην Καβάλα ένας γυναικοκτόνος δηλώνει πως σκότωσε τη γυναίκα του γιατί «του ανήκε»!

«Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα
στις ταράτσες παλιών σπιτιών
Εξάρχεια Βικτώρια Κουκάκι Γκύζη.
Πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια μανταλάκια
τις ενοχές σας…»**, επιμένει η φιλόλογος, απαγγέλοντας Κατερίνα Γώγου.

«Σκάσε πουτάνα μπουνιές μη σου βάλω / Κερνάνε γραμμές και γαμάνε ο ένας τον άλλο» ***
«Ξέρω τι θέλεις ρε πουτάνα / Μεγιστάνα από αλάνα (μεγιστάνα από αλάνα) / Να ξέρει από gunia, να ξέρει τα αλάνια / Να ξέρει από χαβιάρι, να ξέρει από σαμπάνια»****, απαντούν οι μαθητές.

Από τα νότια προάστια στα δυτικά.

Στη διαπασών τα μεγάφωνα του σμαρτ που περνάει τη Βεάκη στο Περιστέρι:

«Βουλγάρες, κάνω εισαγωγή τις Βουλγάρες / για να γ@μάς εσύ τις μουν@ρες / όλες τους με λένε Boss… αράζεις συχνά Κολωνάκι γιατί είσαι καλό πουτ@νάκι… ήσουν Ιούδας στη ψυχή, είσαι μια βίζιτα στ’ αλήθεια». (TUS, Βουλγάρες)

Η θεματολογία των τραπ***** κομματιών είναι κοινή σε όλο τον κόσμο (όπλα, ναρκωτικά, υπερτονισμένη σεξουαλικότητα και «ματσίλα», ξεκάθαρη παραβατικότητα στο drill). Στο you tube μεσουρανούν «ραπάδες» και «τραπάδες» ινδάλματα της πιτσιρικαρίας, όπως ο Tus, ο Sin boy, ο Mad Clip ή ο Snik με το φοβερό ιδανικό του: «έχω λεφτά, τρώω καλά και έχω μουν@ρα γκόμενα». Τατουάζ παντού (σχέδια με μαχαίρια, νεκροκεφαλές, φίδια, νυχτερίδες, σκορπιούς, θολά μάτια κ.ά.) και βίντεο κλιπ με προβολή της βωμολοχίας, της σωματεμπορίας, του σεξισμού, της διάχυτης βίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της χλιδής του υποκόσμου.

Οι εκφράσεις αναπαράγονται διαρκώς σε παιδικά και εφηβικά χείλη υμνώντας την κάθε είδους παρανομία και τη φαλλοκρατική επιβολή στο γυναικείο κορμί. Οι εκπρόσωποί της είναι ινδάλματα στο μυαλό του κάθε νέου, ο οποίος καταλήγει να φιλοξενεί στο υποσυνείδητό του το κοιμισμένο τέρας του φασισμού.

«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα, για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό», τραπάρει ο «καλλιτέχνης» και κανείς δεν αντιδρά.

Η φυσικοποίηση του βιασμού και της φαλλοκρατίας ξεκινά από εδώ. Η κουλτούρα του «νέου φασισμού» διαμορφώνεται εδώ.

Βέβαια, ο κυνισμός και η επιδίωξη του εύκολου πλουτισμού δεν προέκυψαν αποκλειστικά μέσω της τραπ. Και η υπόλοιπη βιομηχανία της κουλτούρας, από το gaming μέχρι την οικονομία των ινφλουένσερ, έχει καθιερώσει το vice ως τάση.

Τι είναι το vice; Λεφτά, ναρκωτικά, γυναίκες.   

Τελικά, η αμερικανική μουσική βιομηχανία υιοθέτησε την τραπ, προσδίδοντας της το ακροδεξιό της, -ας τολμάμε να το λέμε-, περιεχόμενο.

 

*Κική Δημουλά
** Κατερίνα Γώγου

*** (iLLEOo, Σκάσε πουτάνα)

****(Mad Clip, Ypo, Μεγιστάνα)

*****Παρακλάδι της ραπ, η τραπ γεννήθηκε στα τέλη του 1990 στα γκέτο της Ατλάντα και πήρε το όνομά της από τα trap houses, δηλαδή τα σημεία παρασκευής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

-Ο διάλογος στο σχολείο δεν είναι πραγματικός

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έρευνα του Politico: Η AI θα αλλάξει τον κόσμο;

  [   ARTI news   /   Κόσμος   / 29.04.24 ] Τον περασμένο Νοέμβριο, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris και ο Nick Clegg του Meta συμμετείχ...