Κυριακή 17 Μαΐου 2009

"Σοσιαλιστές¨μασόνοι

Στο ράδιο δύο λογικοί άνθρωποι μιλούν για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες που ουσιαστικά κυβερνούν ή θα κυβερνήσουν τον κόσμο. Οι δύο σχολιαστές ως λογικοί όπως είπαμε άνθρωποι σχολίαζαν τον ανορθολογισμό της συνομωσιολογίας που συνοδεύει αυτή τη λέσχη. «Μα δεν υπάρχει καθόλου συνομωσία;» διερωτήθηκα. Γιατί είναι ανορθολογικό κάποιοι άνθρωποι να ορκίζονται μεταξύ τους για να υπηρετήσουν ένα σκοπό; Κι επειδή πείσθηκα από την επιτροπή εξετάσεων ότι το καλύτερο μέσο επικοινωνίας είναι το βιβλίο, πήρα ένα για να λύσω τις απορίες μου. Συγκεκριμένα, πήρα το «Κράτος εν κράτει» της δημοσιογράφου Sophie Coignard, το οποίο έχει πλήθος από πληροφορίες για τις μασονικές στοές της Γαλλίας. Το γεγονός ότι υπάρχουν 300.000 μέλη αυτών των στοών και ότι σ’ αυτά συγκαταλέγονται πολλοί υπουργοί και βουλευτές, κυριολεκτικά ένα κράτος εν κράτει, δεν μου έκανε εντύπωση. Με εξέπληξε όμως το γεγονός ότι οι περισσότεροι μασόνοι δεν είναι οι δεξιοί αλλά οι αριστεροί. Για να είμαστε ακριβείς όταν μιλάμε για αριστερούς εννοούμε τους σοσιαλδημοκράτες, όπως αυτοί που συγκεντρώθηκαν προχθές στο Μέγαρο Μουσικής και οι οποίοι ενδιαφέρονται σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό ενός συντρόφου τους μόνο για το «τσεκ απήλ» τους. Ε, λοιπόν, στη Γαλλία, η πιο ισχυρή μασονική στοά είναι η Grand Orient που στρατολογεί αριστερούς(δεν δέχεται λεπενικούς) και η Grand Loge που αφορά τους δεξιούς. Και στις δυο στοές πάντως υπάρχουν κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γαλλικό Κοινοβούλιο σε έναν δεξιό μασόνο βουλευτή αντιστοιχούν δύο «αριστεροί»(σαν τους αριστερούς του ΠΑΣΟΚ για να μην παρεξηγηθούμε). Διερωτώμαι πόσοι είναι οι Έλληνες μασόνοι και ποια είναι η αναλογία αριστερών και δεξιών. Θα άξιζε μία έρευνα περί αυτού. Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά κράτη εν κράτη. Η παραοικονομία φερ’ ειπείν που μας σώζει από την κρίση. Διότι είναι μόνο το «μαύρο χρήμα» αλλά και η μεγάλη προσαρμογή αυτής της παρα-δομής στη νέα κατάσταση. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει σύμφωνα με μελέτες στην περίπτωση της ιταλικής μαφίας σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν». Ας μη ξεχνάμε επίσης της «οφ σορ» ή άλλως πως «εξωχώριες» εταιρίες μέσω των οποίων κάποιος –νομίμως και συνεπώς ηθικώς- γλιτώνει τη φορολογία, ενώ εντίθετα τα… κορόιδα πληρώνουν πριν καν πάρουν το μισθό στα χέρια τους. Έξι δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι διαφυγόντες φόροι λόγω των «οφσόρ», ήτοι σχεδόν το διπλάσιο της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού. Αλλά είπαμε οι εξωχώριες είναι νόμιμες και με τη βούλα της ΕΕ.
Πέραν τούτων οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι συνάδελφοι του ραδιοφώνου έχουν δίκιο, η συνομωσιολογία είναι ανορθολογικό πράγμα, η συνομωσία όμως είναι απόλυτα λογική. Εξάλλου είναι προϊόν του ιεροποιημένου Διαφωτισμού, που ως γνωστόν, όμως, «έβγαλε» και Ροβεσπιέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για τη 12χρονη του Κολωνού και τα παιδιά της ανάγκης

  ΑΡΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ [   Γιώργος X. Παπασωτηρίου   /   Ελλάδα   / 21.03.24 ] Η 12χρονη του Κολωνού και τα ανήλ...